Op zaterdag 3 september 2011 organiseert Jeugdhuis Den Joc zijn elfde editie van Skatefest. Zoals elk jaar zullen er heel wat jongeren afzakken naar Olen.

Het concept blijft hetzelfde als de vorige jaren, een mix van hardcore-, punk-, ska-, metal-, en rockoptredens, een skatepark en een distro markt.
 
Nieuwvanaf dit jaar is dat er twee podia zullen zijn en in totaal 16 bands, een recordaantal. Met Monster Energy en Converse hebben twee internationale merken elk hun naam verbonden aan een podium.
Nog nieuwis dat het Monster Energy team een skate demo komt geven.
 
Het programma:
De afsluiter van Skatefest is Street Dogs, een Amerikaanse band rond de voormalige zanger/oprichter van Dropkick Murphys. De band brengt goudeerlijke rootspunk / rock ‘n’ roll. Daarvoor speelt het Engelse While She Sleeps, één van de meest interessante uit de nieuwe generatie metalcore bands. En de afsluiter van de Converse stage is de Engelse hardcore pletwals Pay No Respect.
 
De andere bands zijn: Tech-9 (NL) - The Real Danger (NL) – Crimson Falls - Smooth Lee - Overlord - The Headshots Midnight Souls - Angelskin – The Crackups - Get Wise - Burnout – Evil Invaders en Vertex.
 
Info: www.skatefest.be
Locatie: Domein Teunenberg – Boerenkrijglaan – 2250 Olen
 
Op vrijdag 2 september 2011 organiseren we al een soort “prefest” met in vergelijking tot zaterdag iets rustigere bands op onze First Fridray XL.
Deze avond is hetzelfde concept als onze First Friday Concerts, drie live bands,  in het jeugdhuis gedurende het jaar.
Het programma:
Continental Radialband:Olense rock/blues coverband die vorig jaar nog de cultuurprijs van onze gemeente in de wacht sleepte.
 
Radio Tennesse:Johnny Cash tribute band uit Zandhoven
 
Vulgar Voodoo: blues/rock met Olense inslag. Ze spelen voornamelijk eigen nummers, maar ook o.a. covers van Jimi Hendrix en The Beatles.
 
Deuren 19u00 – Start 20u00
Gratis inkom